Schoorstenen

Een Prefalux schoorsteen is precisiewerk en kan naadloos worden aangesloten op elke dakvorm. De volmaakte toepassing in zowel renovatie- als in nieuwbouwsituaties. De unieke eigenschappen van twee kunststoffen - polyester en composiet steenstrips - vormen het uitgangspunt. De kracht van een Prefalux schoorsteen schuilt in het geringe gewicht en traditionele ‘look’. De winst zit ‘m ook in de arbeidsvriendelijke verwerking en onderhoudsarme constructie. Met een blijvend waterdichte Prefalux schoorsteen staat er een degelijke blikvanger op het dak. Een speciale sierkap zorgt voor extra allure.

 

NIEUWBOUW

De unieke eigenschappen van twee kunststoffen vormen het uitgangspunt: polyester en composiet steenstrips. De kracht van een Prefalux schoorsteen schuilt in het geringe gewicht en traditionele ‘look’. Het systeem maakt verzwaring van de kapconstructie overbodig. Een belangrijk voordeel ten opzichte van een conventioneel gemetseld exemplaar. De lichtgewicht schoorsteen is volledig opgebouwd uit polyester sandwichpanelen, waardoor condensvorming nagenoeg nihil is. Bovendien wordt de dakisolatie niet onderbroken. Ophanging in de kap vergroot de vrij indeelbare ruimte in het onderliggende vertrek. Het uiterlijk van de kant-en-klare lichtgewicht schoorsteen is perfect afgestemd op bouwstijl, gevelsteen en daktype. Naar keuze worden loketten, loodslabben of een loodvervanger geïntegreerd. De winst zit ‘m ook in de arbeidsvriendelijke verwerking en onderhoudsarme constructie. Met een blijvend waterdichte Prefalux schoorsteen staat er een robuuste blikvanger op het dak. Een speciale sierkap voegt nog meer allure toe.

 RENOVATIE

Het vervangen van een afgeschreven schoorsteen is een veelomvattende klus. Prefalux heeft hiervoor dé slimme oplossing. Onze prefab lichtgewicht overzetschoorsteen maakt slopen overbodig. Dit arbeidsvriendelijke systeem levert een aanzienlijke besparing op arbeid en logistiek regelwerk. De Prefalux schoorsteen is opgebouwd uit polyester honingraat sandwichpanelen. Een oersterk materiaal dat zich laat verwerken tot vrijwel elke gewenste vorm. De sandwichpanelen worden voorzien van composiet steenstrips, zorgvuldig afgestemd op het bestaande metselwerk. Daarnaast is afwerking met een buitenkwaliteit pleister of coating in RAL-kleuren mogelijk. Desgewenst wordt een traditionele loodslab geïntegreerd. Lekkage en scheuren zijn verleden tijd. De overzetschoorsteen wordt geheel door ons vervaardigd en kant-en-klaar aangeleverd. Met veel gemak wordt deze eenvoudig - als een koker - over de oude schoorsteen geschoven. Wat rest is bevestiging op het dakbeschot en het aansluiten van doorvoerkanalen. Prefalux is synoniem voor maatwerk op de meest uiteenlopende daktypes.